web analytics
bl_8479_image

Mine Topp 5 Favoritt Kurer


Hei Hei!

Hvis det er en ting jeg fokuserer på både for min egen del, men også med kundene mine, så er det kuring av håret. Det er så utrolig viktig å ta seg tid til å pleie håret sitt. Dette vil gi bedre resultater i alle ledd. Alt fra klipp, fargeresultat, hvor lett håret er å style og forme, for å ungå slitt hår og for å gi håret mykehet og glans!

Det finnes veldig mange produkter som kommer inn under definisjonen «Kur». Det finnes Proteinkurer, fuktighetskurer, shinekurer, leave-in kurer, olaplex og over-night kurer, pluss utallige andre. I dag tenkte jeg at jeg skulle trekke frem mine topp fire favoritter. Disse har alle forskjellige merker, priskategori og bruksområder så jeg skal gjøre mitt beste i å forklare litt om hver av de og hvorfor de er mine favoritter. Let`s go!

 

 

Her en en kort oversikt over hva de forskjelligekurene jeg nevner her gjør, og hvilken kur du burde velge til ditt hår.

  • Olaplex : Kan og burde brukes av alle. Binder sammen håret innenfra og styrker det. Alle har en eller annen form for slitasje i håret, så olaplex vil kunne hjelpe på alle hår. Spesielt på krøller, kjemisk behandlet og varme behandlet hår.
  • Fuktighetskur: Kan også brukes på stort sett alle hår typer, men ville unngått bruk på veldig fett/oljete hår. Disse typer kurer vil gjenoppbygge fuktighetsbalansen og gir et mykere og mer glansfullt hår. Demper også bruset og frizzy hår.
  • Protein kur: En av de viktigste byggestenene i håret er proteiner, så for å beholde et sunt sterk hår må man tilføre proteiner. Proteinkurer bygger opp håret innenfra og styrker hvert enkelt hårstrå. Brukes på Veldig skadet hår og/eller kjemisk behandlet hår.

                                                                      Nr.1: OLAPLEX NR.3 (269kr)

Nå kan det være at de skjønne folkene i Olaplex Norge ikke blir så glade for at jeg drar Olaplex inn under definisjonen «kur» fordi som de så ofte forteller oss så er Olaplex en behandling og ikke en «kur» MEN siden den bygger opp håret ditt, gjør det sterkere,blankere og generelt fantastisk og har samme virke tid som mange kurer så velger jeg å ta den med her 😉   Først så skal jeg prøve å forklare en litt komplisert hår kjemi på en enkel måte uten for mye fagterminologi.  Store deler av hårets oppbygging består av Protein (keratin) disse er bundet sammen av det vi kaller s-s bindinger. Det som skjer når håret utsettes for skade fra f.eks. Farge, bleking, retting, sol og lignende er at s-s bindingene i håret blir brutt, som da resulterer i et skadet hår som kan bli tørt, få slitte tupper, ta farge dårligere, og verst av alt, knekke av. Det Olaplex gjør er å kjemisk linke sammen disse bindingene i håret ditt. Det er dette som gjør Olaplex til en så «Big Deal» i frisørverdenen og også for kundene våre. Siden håret ender opp med flere bindinger så vil dette resultere i et mykere, blankere og bokstavelig talt sterkere hår som vil tåle mer behandlinger. Den vil til og med gjøre at andre kurer, slik som fuktighetskurer vil kunne feste seg bedre.

Olaplex kommer i tre former. To av de bruker vi i salongen og den tredje er til hjemmebruk for kunden. Så favoritt «kur» nummer en er OLAPLEX NR.3

Slik brukes den: (Ca 1 gang per uke) Vask håret en gang og håndkletørk det godt. Ta i en god femkroning mengde, begynn i lengdene og jobb den oppover. Gre gjerne igjennom med en grovtagget kam. La virke minimum 10 min (gjerne opptil en time) skyll deretter ut og vask håret en gang til. Du kan nå gjerne følge opp denne behandlingen med en fuktighet eller protein kur.


                                                                         Nr.2 OROFLUIDO HAIR MASK (330Kr)

 

 

Dette er min favoritt fuktighetskur. Det er en klassisk hår maske. Men den inneholder masse gode fuktighetsgivene ingredienser, som blandt annet argan olje. Dette vil være med på å gi håret ditt glans og mykhet samt være flokeløsende. Den inneholder også et lett gull shimmer som gir en helt fantastisk glød til håret. Denne bruker jeg alltid etter jeg har brukt olaplex Nr.3.  

Slik brukes den: Ca.1 gang per uke (eller oftere hvis ønskelig) vask håret to ganger med favoritt shampoen din og håndkletørk håret. Ta en god femkroning mengde i hendene og fordel lengdene av håret. Gre gjennom med en grovtagget kam. La virke i 5-10 minutter men gjerne opp til en halvtime. Skyll ut og om ønskelig så kan du bruke en balsam etterpå.


 

                                                              Nr.3 GHD ADVANCED SPLIT END THERAPY (399kr)

En veldig unik kur fra GHD som bruker varmeverktøy til sin fordel ved at kuren aktiveres ved bruk av rettetang. Denne kuren gir fantastiske resultater etter første gang. Den vil legge seg som ett beskyttende lag på håret som gjør at du beholder fuktigheten i håret og hjelper med å unngå splittet og knekte tupper. Holder i 6-8 vask.

Slik brukes den.Ca. hver 6-8 vask.  Vask håret to ganger med favorittshampoen din. IKKE bruk balsam. Ta i en liten mengde kur i  håret, fokuser på lengdene. Føhn håret ditt helt tørt og rett hele håret med rettetang. Alle disse stegene er nødvendige for å aktivere kuren. Du trenger ikke bruke varmebeskyttende i det du retter håret, kuren vil beskytte nok.


                                                     Nr.4 ALTERNA CAVIAR OVERNIGHT HAIR RESCUE

Dette er kuren for deg som ikke liker å sette av tid til kuring av håret eller må ha ting så effektift som mulig. I tillegg til å være lekende lett å få tid til å ta, så er det også en utrolig god kur. Denne kuren er bygget på både fuktighet og proteiner. Håret blir mykere, sterkere og blankere av denne kuren. Veldig god for deg med ekstra tørre og slitte lengder.

Slik brukes den. Ca 1 gang pr.uke I tørt uvasket hår, fordel en god mengde kur og gre gjennom med en grovtagget kam. Sov med den om natten, og vask ut neste morgen. Den trekker godt inn i håret så du trenger ikke å være bekymret for kliss på puta.

 

-Tina


 

 

 

TILBAKE
No comments yet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Archives